Me, myself & Ibiza
Scris de Eugenia Raluca Manea   
Miercuri, 02 Septembrie 2009 13:08

 Ibiza by night

Am pus pe site cate putin din tot ce am facut de-a lungul vietii. Cred ca asa veti putea sa ma cunoasteti mai bine si sa apreciati drumul pe care l-am parcurs de-a lungul anilor.

Dupa ce am terminat facultatea am fost la Roma pentru a obtine o bursa pentru un master la o scoala de moda.  Sa nu ma intrebati de ce la Roma si nu la Milano...  Calul de dar nu se cauta la dinti , nu ?   Asa ca, m-am prezentat cu incredere cu book-ul plin de schite si fotografii in brate.  Mi-au prezentat sediul, programa, cursurile optionale...etc.  Cand le-am aratat insa book-ul mi-au facut unul din cele mai frumoase complimente din viata mea:  "Dar... noi nu avem ce sa te mai invatam..."  Nu le venea sa creada ca in Romania se invata moda in cadrul unei Universitati, timp de 4 ani...Se uitau la schitele mele si mi-au spus  "Sincer, nu are sens sa mai pierzi vremea cu alte cursuri,  cu ceea ce sti poti deja sa te angajezi fara probleme oriunde."  Daca nu mi s-ar fi intamplat realmente aproape ca nu as fi crezut nici eu...

Sa nu credeti ca o astfel de experienta m-a facut sa fiu ingamfata.  Mai toate casele de moda unde am fost la Roma mi-au oferit stagii de pregatire de 6 luni. In traducere libera asta inseamna ca as fi avut cinstea de a lucra pentru ei pe gratis... Cat mi-ar fi placut sa pot sa-mi permit luxul asta...   Dar m-am intors cu picioarele pe pamant mioritic si am continuat sa lucrez pentru diverse firme.

Viata mea insa s-a schimbat complet in 2006 cand mi-am luat inima in dinti si am devenit designer freelancer. A fost cea mai nebuneasca si interesanta aventura din viata mea si m-a purtat in locuri in care nu credem ca am sa ajung vreodata. Am trait si lucrat in Italia, Franta si Spania. Ibiza insa a fost locul care mi-a schimbat definitiv perceptia asupra vietii si asupra modei. Un melanj ciudat intre hippy si lux , intre liniste si muzica asurzitoare. O diferenta colosala intre noapte si zi si intre vara si iarna.

La fel ca si voi probabil, stiam despre Ibiza doar ca este capitala mondiala a cluburilor si vietii de noapte. La inceput am fost socata si aproape ca am urat acele locuri atat de diferite de tot ceea ce eu stiam. Dar apoi am fost uimita sa descopar partea linistita, ecologista si atemporala a Ibizei si m-am indragostit iremediabil de ea.

Este un loc al contrastelor, al nonconformismului si libertatii duse la extrem si va ramane intodeauna intr-un mod sau altul sursa mea primordiala de inspiratie.

 

Ultima actualizare în Vineri, 15 Octombrie 2010 12:16
 
Copyright 2009-2018 | Toate drepturile rezervate Manea Raluca Eugenia I.I. | Web Desig by WebDesignX