Alexander McQueen
Scris de Eugenia Raluca Manea   
Luni, 15 Februarie 2010 17:07

Alexander McQueenAlexander McQueen 2Alexander McQueen last show

Cand am aflat vestea ca s-a sinucis am fost extrem de socata... Am apreciat si admirat intodeauna creatiile sale. E adevarat ca nu stiam mai nimc despre el. Nici faptul ca fusese consumator de droguri si nici macar homosexualitatea sa declarata. Dupa umila mea parere a fost un om extrem de discret in ceea ce priveste viata sa privata si a lasat intodeauna creatiile sale sa vorbeasca in locul sau.

A fost un copil teribil al modei, un geniu premiat si aplaudat cu frenezie si uimire la sfarsitul fiecarui show, “oaia roz a familiei” cum s-a autointitulat….Insa ce ma uimeste e reactia lumii la aflarea vestii. Unele “VIP”-uri autohtone s-au grabit sa se laude cu posetele argintii, pantofii roz si tricourile marca McQueen si au infierat apoi stupefiati slabiciunea si sensibilitatea creatorului lor.  Ca de obicei in Romania si probabil nu numai, conteaza mai mult brand-ul decat omul din spatele lui… 

Omenie, intelegere, compasiune departe de noi toate astea !

Cum isi permite designer-ul asta norocos si de success in fata caruia toti ne plecam cu uimire, respect si admiratie si a carui haine si accesorii le etalam cu mandrie ostentativa sa fie nefericit !  E de-a dreptul strigator la cer !  Inadmisibil !  Pare sa exprime cu stupoare intrega lume. Sinceritatea , onestitatea si maniera sa prea directa, fara echivoc, “lipsita de mister si eleganta” de a-si lua zilele a socat intreg mapamondul dar in acelasi timp le-a pecetltuit buzele. Cat ar mai fi avut de vorbit, de dezbatut si barfit daca McQueen ar fi optat pentru o mai "nobila" calatorie spre lumea celor drepti…Cat ar fi savurat fiecare secunda de incertitudine si mister daca in loc sa foloseasca o funie ar fi ales sa plece dintre noi cu un pumn de pastille asortate savant si inghitite cu sampanie frantuzeasca… Macar daca ar fi ales o supradoza dintr-un drog scump … Sau sa se inece in piscina casei sale de milioane de euro…Orice numai sa nu fi facut asa o alegere plebee si nepotrivita statutului de VIP...

"Ce o sa zica lumea ?  Ne pierdem aura de zei daca nu mai stim nici macar sa murim frumos si stilat in asa fel incat sa ramanem legende !" Asta pare sa fie reactia tuturor colegilor intr-u celebritate. Asta e ceea ce eu simt in reactia lor, in spatele cuvintelor voit evazive. Pare ca nu mai conteaza ca a fost un geniu, ca ultima sa colectie a fost un triumf care ne-a entuziasmat si uimit prin curaj, complexitate, print-uri, cromatica si accesorii. Conteaza ca ne-a dezamagit…Ca a fost prea uman. Prea sensibil.

Eu il inteleg.                                                                                                                                                                                                  E grea viata in aceasta lume frivola a modei oricat de sus te-ai afla. Fericirea personala deseori nu depinde de succesul pe care il ai. Uneori, orcat de paradoxal ar parea fericirea e chiar invers proportionala cu succesul. Linistea sufleteasca si echilibrul interior nu ti le aduc nici premiile, nici geniul, nici banii. Poti sa ai totul fara sa ai acel unic ceva ce ar da cu adevarat sens existentei.

Nu-i aprob gestul dar recunosc ca iti trebuie o mare doza de curaj, hotarare, ura fata de viata si de tine insuti sa alegi o astfel de moarte. 

A trait cu pasiune, socand prin creatiile sale si a murit cu hotarare, sincer, onest si fara ocolisuri.

Jos palaria in fata acestui om si artist.

Ultima actualizare în Duminică, 07 Martie 2010 17:40
 
Copyright 2009-2018 | Toate drepturile rezervate Manea Raluca Eugenia I.I. | Web Desig by WebDesignX