The friend I never had
Scris de Eugenia Raluca Manea   
Duminică, 07 Martie 2010 12:15

McQueen 2McQueen 3

Alexander 13 Alex 1 Alex 3 Alex 34 Alex 35 Alex 36 Alex 100

 Asa cum am mai spus nu-l cunosteam pe Alexander McQueen. Cred ca putini se pot lauda ca l-au cunoscut cu adevarat. Nu stiam despre el decat ceea ce creea si prezenta dar ultima sa colectie Primavara-Vara 2010 mi-a atins o coarda sensibila.  De cand am vazut primul model pe podium am tresarit uluita. Eram mandra si totoda muta de admiratie si uimire.

Cele trei schite ale mele pe care le-am expus aici alaturi de creatiile lui Alexander McQueen fac parte dintr-o colectie creata in 2002 in anul IV de facultate (pe vremea cand McQueen era un designer prea putin cunoscut).

La momentul respectiv am socat si amutit intreaga catedra de moda... Am luat un alt 10 rasunator si am creat din nou un fel de pelegrinaj mistic catre expozitia mea de sfarsit de semestru. A fost amuzant... Erau toti un pic interzisi... Incerti intre a-mi lauda imaginatia sau a critica eclectismul si lipsa de practicitate a modelelor. Mangaiau si pipaiau desenele cand nu ma uitam si se scarpinau a mirare in crestet... 

Tin minte ca a venit si Gianina Corondan si a ramas gura-casca in fata schitelor mele, apoi cameramanul din dotare le-a filmat pret de 10 minute. A fost foarte interesant ca in emisiune a vorbit de toti anii de la moda dar a aratat exclusiv si parca cu ostinatie doar schitele mele. 

M-am bucurat cand am vazut colectia lui McQueen. Era ca un vis devenit realitate. Transpusese in realitate conceptul si ceea ce eu putusem doar sa visez si sa schitez in 2002.

Am auzit un mare creator spunanind ca nu face doi bani daca esti avangardist, daca creezi ceva cu mult inaintea celorlalti... Defapt, ceea ce este cu adevarat important este sa creezi acel ceva exact la timpul potrivit... Se pare ca timpul potrivit a fost exact peste 8 ani...

Oricum, creatiile lui Alexander depasesc ceea ce eu am imaginat, dar ma fac sa ma simt bine si sa-l consider intr-un fel un bun prieten cu care cel putin din punct de vedere al viziunii artistice as fi avut multe in comun. Ceea ce regret profund este ca a fost ultima sa colectie. Mi-ar fi placut sa vad daca astfel de coincidente s-ar mai fi repetat. Ar fi fost o provocare. 

Regret ca nu l-am cunoscut cu adevarat si continui sa-i iau apararea in fata lumii meschine care ii critica slabiciunea uitand ca geniul e intodeauna insotit de o mare doza de sensibilitate.

Ultima actualizare în Marţi, 09 Martie 2010 10:15
 
Copyright 2009-2018 | Toate drepturile rezervate Manea Raluca Eugenia I.I. | Web Desig by WebDesignX